Címünk: 1152 Budapest, Szilaspark 10. Email: fogaszat@delta-dent.eu Tel: 06-1/4171984

Fogápolás

A fogápolás és a gondos szájhigiéne fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni! Minden fogászati probléma – fogkő, fogszuvasodás, fogelvesztés, ínyproblémák – eredője a baktériumok szájüregi felhalmozódása. Amennyiben fogaink tisztítását és a fogorvos rendszeres látogatását elhagyjuk, jó úton járunk fogaink elvesztése felé!

Az első időben a fogon egy felszínes szuvasodás keletkezik, amely a zománcot áttörve gyorsan eléri a fogbelet (a folyamat lehet akár teljesen panaszmentes is!!! Éppen ebben rejlik a veszélye) Ha a fogbelet eléri a szuvasodás, a fog gyökérkezelésre szorul. A gyökérkezelés kísérlet a fog megmentésére, melynek sikertelensége esetén a fogat el kell távolítani.

A baktériumok fogkő formájában is jelen lehetnek fogaink felszínén. A fogkő nemcsak esztétikai probléma, hanem egy állandó baktérium-raktár a szánkban. Folyamatos épülésével az ínyt gyulladásban tartja és sorvadásra kényszeríti.

Gondos szájápolással ezek a problémák elkerülhetők! A fogápolás, fogmosás napi feladatunk! Lehetőség szerint minden étkezés után a lepedéktől meg kell tisztítanunk a fogfelszíneket és a nyelvet. A fogak tisztántartására számos lehetőségünk és eszközünk van. Fogkefe, fogkrém, fogselyem, superfloss, fogköztisztító kefe, szájvizek…stb. ezeket együtt alkalmazva tökéletesíthetjük szájüregünk tisztaságát.

A fogpótlást viselők speciális tisztítást igényelnek. Hídpótlás esetén a superfloss, kivehető protézist (fogsort) viselőknek pedig ajánlott a pótlást kézben megtisztítani, majd különös figyelmet fordítani a szájüreg nyálkahártyájára is

Fontos felhívni a figyelmet e fogkefe használatára, fogmosás technikájára is. Az emberek többsége sikáló mozdulatokkal mossa fogait, mely fognyaki kopást, érzékenységi problémát okoz. A megfelelő fogkefe-használat nem egyszerű feladata. Bátran kérdezz a fogorvosát, illetve ajánlott az elektromos fogkefe használata is, melyben programként szerepel az ideális mozdulat.

A felrakódott fogkő eltávolítása a fogorvos feladata Minden költséges és kellemetlen fogászati kezelés megelőzhető kellő szájápolással. A fogak pótlása ugyan megoldható a mai modern technikával, de a saját fogaink mindennél többet érnek!

apolas
logo
Bezár

Tisztelt Pacienseink!

Amit lehet, azt eddig is megtettünk és megtesszük ebben a helyzetben is Önökért!

Amíg erőnk, lehetőségeink engedik, végzünk sürgősségi fogászati ellátást.

Csak akut panaszaikat kezelhetjük, mert csak arra van lehetőségünk az Önök és saját egészségünk megóvása érdekében.

A szombati rendelés bizonytalan ideig szünetel.

Kérjük, mindenképpen érdeklődjön előzetesen telefonon.

(06-1-417-1984)

Kövessék facebook oldalunkat, ahol a változásokról tájékozódhat.

logo07

Kapcsolattartásra használják az erre a célra élesített emailcímet.

@

Kívánunk mindenkinek egészséget, vigyázzunk magunkra.
Legfőbb kincsünk az egészség!