Röntgendiagnosztika

Rendelőnkben a fogászati képalkotó diagnosztika keretében lehetőség nyílik:

intraorális felvétel
panorámaröntgen
CBCT
– 2-3 szomszédos fogról
–   normál
–     egy fog (endo felbontásban is!)
 
–   gyermek
–     több egymás melletti fog
 
–   ráharapásos
–     egyik vagy mindkét állcsont
 
–   állkapocsizületi
–     állkapocsizület
Delta-Dent CBCT

A szűrések és kezelések keretében széles palettán van lehetőségünk, hogy a panaszok és tünetek okát kiderítsük, kontrolláljuk a zajló fogászati folyamatokat.

Az intraorális röntgen a klasszikus fogászati röntgenek csoportjába tartozik, mellyel rejtett, szájvizsgálat során nem látható szuvasodásokra derülhet fény.

Panorámaröntgen áttekintő kétdimenziós képet ad az orvos számára a fogazat és az állcsontok általános állapotáról. Segíti csontban zajló kóros folyamatok diagnosztizálását. Rágóképesség helyreállításának, komplex fogászati kezelési terv felállításának elengedhetetlen része.

CBCT készítése háromdimenziós, részlet gazdag képalkotó módszer. Fogászati szakterületeken – parodontológia, szájsebészet, implantológia, gnatológia, fogszabályozás – segíti a diagnózis és a terápia felállítását.

A fogászati röntgendiagnosztika sugárterheléssel járó vizsgálat, de a modern gépek sugárterhelése messze áll attól, hogy az orvosilag indokolt felvételek készítésének káros következménye legyen a szervezetre nézve. Ellenben diagnosztikus értéke miatt jelentős segítséget nyújt kóros folyamatok felderítésében, kezelésében, amelyek jótékony hatása az egész szervezet harmónikus működésére kihatással lehet.

A felvételeket digitális adathordozón (CD / DVD, USB-kulcs, melyeket a Szolgáltató biztosít) illetve felhő alkalmazáson keresztül van lehetőségük megkapni.

A kétdimenziós képek cliniview, a háromdimenziós felvételek diagnosztizálását OnDemand3DDental képmegjelenítő program segítségével elérhetők, melyet az adatokkal továbbítunk.

A képalkotás pontos és eredményes kivitelezéséhez nélkülözhetetlen a paciens együttműködése. A felvétel idején nem szabad mozogni, illetve a panoráma és CBCT felvételek készítése előtt minden kivehető, levehető fémet – hajcsatt, nyaklánc, piercing, fülbevaló, fogpótlást el kell távolítani.

logo